A szentekről

“Miért oly fontos a szentek életrajzainak olvasása? – Az Istenhez vezető utaknak a különféle életírásokban feltáruló végtelen spektruma között rátalálhatunk a saját utunkra, segítséget és útmutatást kaphatunk arra, hogy hogyan találjuk meg emberi bűnösségünk bonyolult dzsungeléből a világosság felé vezető utat.” (Alekszanderj Jelcsanyinov atya, “Feljegyzések”).

* * *

“A világon szerte elhullt vértanúid vérével, mint bíborral és selyemmel felékesített Egyházad, így kiált általuk Hozzád, Krisztus Isten: Áraszd könyörületedet a Te népedre, ajándékozz békét népességednek, és a mi lelkünknek a nagy irgalmat.” (Tropárion, 4. hang)

“Mint a természet zsengéit, ajánlja fel a földkerekség Tenéked, Urunk, a teremtés Megalkotójának, az istenhordozó vértanúkat. Azok könyörgéseire, tartsd meg mélységes békében a Te Egyházadat, Istennek Szülője által, óh Nagyirgalmú.” (Kondákion, 8. hang)

* * *

Szimonoszpetraszi Makariosz atya írása a szentek tiszteletéről és arról, hogy miért és hogyan olvassuk a szentek életírásait.

Reklámok

Hozzászólások, kiegészítések:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s